Članarine i info za nove članove, a i malo o klupskim pravilima

Članarina je vezana za dva treninga tokom radnih dana i jedan tokom vikenda (i/ili odlazak na takmičenje), kao i zoom (onlajn) treninge početkom nedelje kada učestvujemo na takmičenjima.

Dva treninga tokom radnog dela nedelje su u Vašem kraju, blizu mesta stanovanja većine članova grupe, a svakog vikenda imamo jedan zajednički trening ili odlazak na takmičenja za sve grupe, i nastojimo da svaki bude na nekom novom beogradskom terenu. Treninzi tokom radnih dana traju 60-70 minuta, a treninzi vikendom traju 90 minuta.

Termin treninga u obe aktivne grupe (novobeogradska i miljakovačka) je 16h utorkom i četvrtkom i u 10h subotom. Promene termina u grupama mogu da se dese ako se svi unutar grupe slože o promeni. 

Mesta gde održavamo treninge vikendima su Ada Ciganlija, Košutnjak, Ušće, Miljakovačka šuma, Zvezdarska šuma, Avala, Stepin gaj, Topčider, Hajd park, Bajfordova šuma, …

Za one za koje odlučimo na treninzima da nisu još uvek spremni da učestvuju na takmičenjima u redovnom terminu će biti održavani treninzi subotom od 10h ili će sa trenerom učestvovati na takmičenju u okviru OPEN rekreativne kategorije.

Generalni plan je da učestvujemo kao klub na svim beogradskim takmičenjima, većini Prvenstava Srbije i na pojedinim kolima Lige Srbije u orijentiringu, ali to će sve već biti dogovoreno kako se takmičenja budu približavala. Na svakom takmičenju će sa ekipom biti prisutan minimum jedan trener.

Startnine/kotizacije na većini beogradskih takmičenja su besplatne za mlađe od 20 godina, a za Prvenstva Srbije će ih pokrivati naše udruženje.

Startnine za Ligu Srbije u orijentiringu (koje su 150-200 dinara) ne ulaze u članarinu.

Kalendar svih takmičenja možete pronaći na sledećem linku.

Malo pravila i pojašnjenja

Kod nas na treninzima ne postoje “manje i više jednaki”, odakle god da ste, ko god da ste, i kako god sebe da doživljavate, deca se kod nas uče opštoj kulturi izražavanja, odnošenja prema svojim drugarima, prirodi, imovini, i postoji jedan code of conduct otvorenosti, razumevanja, ljubavi, drugarstva i fer-pleja, i atmosfera podrške na kojima mi insistiramo da bi se svi uvek osećali uvaženo, slobodno i prijatno.

Veoma nam bitna komunikacija sa decom i roditeljima i čim primetite da vam nešto ne odgovara ili da nije u redu u bilo kom segmentu naše organizacije (treninizi, takmičenja, obaveštavanje, sajt …) slobodno nam recite jer nam je cilj da Udruženje unapređujemo u svakom pogledu. Svaka vašu sugestiju i savet, a i pomoć, ćemo ceniti i pokušati da uvažimo i prihvatimo koliko kog je moguće.

 

Na treninge dođite barem 5 minuta ranije. Javite nam ako na trening ne možete da dođete barem dan ranije ili ako je iznanada čim budete znali.

Za sve članove sa mesečnom članarinom se podrazumeva da dolaze na trening i moraju da se jave u slučaju da ne dolaze. 

Obavezna i poželjna oprema : Dobro raspoloženje. 🙂

Odeća i obuća u skladu sa godišnjim dobom i prognozom. Upute ćete dobiti blagovremeno preko naše živopisne viber grupe. 🙂

Dodatna i neobavezna oprema: Ručni sat, orijentiring kompas, čip, orijentiring patike i dres, mobilni telefon sa dostupnim brojem, itd. Ne zamaraj se previše sa ovim ako nisi sa nama barem par meseci :)… Konsultacije oko opreme specifične samo za orijentiring sa trenerima pre bilo kakve kupovine.

Prirodno je da se dešava da u određenim trenucima deca imaju poteškoća da se orijentišu, i mi ih učimo kako da se relociraju. Biće situacija u kojima ćemo organizovati mala takmičenja, i tada je dobro da deca sa sobom imaju i ručne satove, da bi znali šta je predugo zadržavanje na stazi, i da bi mogli u određenim slučajevima na vreme da se upute ka startu ili cilju.

Orijentiring je sport gde je često potrebna solidna logistika da bi sve fukncionisalo, stoga nam je s vremena na vreme potrebno da imamo i pomoć od vas roditelja/staraoca/pratioca dece pa se nadamo da vam neće biti teško da nam i u tom pomognete. Na vreme ćemo se za svaku aktivnost dogovarati na zoom treninzima ili tokom nedelje kako bi svi koji su u prilici da nam pomognu znali sve detalje oko same organizacije. U svakom slučaju smo i ćemo vam biti zahvalni 🙂

 

p.s. Inače, od februara 2022. mi, treneri, se skoro svakog radnog dana od 8.30 nalazimo na zoom-u i diskutujemo, planiramo, dogovaramo .. 🙂

 

Članarina

Mesečna članarina je 3000 dinara i odnosi se na trenerski rad na treninzima i takmičenjima i pripremu svega vezanog za trenažno-takmičarske aktivnosti. 

Postoji mogućnost da se uplati i za 10 treninga i onda je 4000 dinara ili za pojedinačni trening 500 dinara.

Za pokrivanje troškova (startnine i prevoz/ishranu) vezanih za nastupe na takmičnjima se dogovaramo početkom meseca za sve buduće planirane nastupe.

Za sve roditelje/staratelje/pratioce dece koja redovno plaćaju članarinu sve naše trenažne aktivnosti su besplatne!

Ako imate bilo koji problem u plaćanju ili ne možete da plaćate članarinu javite nam se pa ćemo se dogovoriti. Novac nije razlog da drugari ne treniraju sa nama.

Mi kao udruženje imamo troškove oko organizacije treninga (prevoz, gorivo, štampa, treneri), učešća na takmičenjima, kupovine opreme, fiskalizacije (koja je obaveza od skoro), članstvu prema savezima.

Drago nam je da ste ovde i da krećete u avanturu sa nama.

Volimo da vas učimo i pomažemo vam, ali i vi nama, da zajedno rastemo.